Welkom!

* * * 

In verband met 'de wisseling van de wacht'per 1 januari 2023
zijn de kadobonnen en terraspaspoorten na 24 december aanstaande niet langer geldig.
Dus als u nog een bon heeft:
kom gezellig langs voor de 25e december om deze te gelde te maken.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust via info@gastrobarkromhout.nl of geef ons een belletje (0575-743003).

* * * 

Centraal gelegen in het centrum van Brummen, aan het Marktplein, opende 't Kromhout in juni 2020 opnieuw zijn deuren. Het pand kent een rijke historie. Was het in de 19e eeuw een uitspanning met logies, later ontwikkelde het zich tot hotel waarin met name 'westerlingen' zich 'plachten te verpozen', door de heg gadegeslagen door verlegen dorpsjeugd.

Een gelegenheid die daarnaast ook bruiste van activiteit. In 't Kromhout zijn o.a. tal van veilingen gehouden waardoor niet alleen plaatselijke landbouwproducten van eigenaar wisselden, maar waar ook panden werden geveild. Als 'Bondshotel' uitgerust met een ANWB 'hulpkist' om leden van de wielrijdersbond de gelegenheid te bieden kleine reparaties ter plekke uit te kunnen voeren. Later uitgebreid met kegelbanen, die in latere decennia plaats maakten voor een andere vorm van vertier: pooltafels en een danszaal. De huidige serre is ooit gebouwd om als cafetaria te worden uitgebaat.

In 2003 werden de verdiepingen en naastgelegen zalen omgevormd tot appartementen, maar 't Kromhout bleef voortbestaan als café restaurant. Begin 2020 kregen de huidige eigenaren de kans 't Kromhout aan te kopen en er het huidige Proeflokaal in te vestigen.

De naam 'Proeflokaal' dekt de lading in meerdere opzichten, daar is niet veel fantasie voor nodig. Maar een toelichting op de laatste lettergrepen is wel op zijn plaats: lokaal, niet alleen een plaats, een plek, maar ook een missie: we nodigen u graag uit ons lokaal te komen bezoeken om niet alleen lokaal gebrouwen bieren te proeven, maar ook te genieten van overheerlijke gerechten waarbij lokale leveranciers voor ons erg belangrijk zijn.

* * * 

'Food waste'
Proeflokaal & Gastrobar 't Kromhout voert een actief beleid om verspilling ('food waste') te voorkomen. In Nederland wordt bijvoorbeeld meer dan 50 kilo voedsel per jaar per hoofd van de bevolking weggegooid. Dat is bijna een kilo voedsel per hoofd van de bevolking per week!

* * *